Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αναδεικνύονται τα προϊόντα της τοπικής κτηνοτροφίας, το χοιρινό, το γάλα, αλλά και όσα παράγωγά τους παρασκευάζονται με βάση αυτά, όπως το παστό, από τις άξιες γυναίκες του χωριού.
Ταυτόχρονα, αναδεικνύονται και τα ήθη και έθιμα της Λίμνης και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία αποτελούν στοιχείο της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Έτσι διαφυλάσσονται οι «ρίζες» και η παράδοση.
Συγχαρητήρια στον Αγροτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Λίμνης «Το ΄Αγαλι» και σε όλους τους Αγαλαίους.